Sunday, 31 May 2009

2nd friend wedding...........

Akhirnya rasidah mohd yusof @ ida dh selamat di ijabkabulkan.
jumaat bersamaan 29 mei 2009 ida n fitri dh selamat di ijabkabulkan dgn sekali lafaz.
fitri n ida yg sedondon berpakaian serba putih selamat menjadi suami isteri kira2 pukul 3.30 ptg dgn dismbut hujan lebat seperti rahmat sama seperti ketika pertunangan ida dahulu...

Malam berinai dgn sepersalinan biru songket menampakan kematangan ida dan ketampanan fitri. Mereka nmpak sgt berseri-seri. Rasa sungguh tak sangka kawan yg sama2 menghabiskan sisa-sisa akhir di KPM dh tamat kan zaman "CIK" dia pada usia muda nih..
moga-moga mereka bahagia hingga ke akhir hayat. Aminnnnn

Siang tadi dgn persalinan oren utk persandingan mereka nmpak sgt berseri-seri. Kemudian mengenakan persalin gaun dan tuksedo utk upacara memotong kek. ketika ini aku jadi bidan terjun sebagai pengarah fotografi nk buat pose utk ida n fitri ala2 manja2. posing2 gitu. n gmbo di ambil oleh nnis. Ida juga ade upah fotografer dia sendiri.

next post aku akan letak sume gmbo dari ida tunang, nikah, mlm berinai, sanding and potong kek.
Hope kawan-kawan dari KPMM yang tak dpt hadir siang td dpt tgk tatapan istimewa utk korg..ni je yg aku dpt bg k...

p/s: yg tak dpt dtg jgn nk komplen mcm2 dtg tgk sendri baru puas dr tgk gmbo je.

**1st friend wedding = fadz punye wedding. nnt aku post lg

*** sok 31/5 pun ade 3rd friend wedding (congrats emma)

Thursday, 28 May 2009

best kan klu sambil tgh on9 dpt duit????

btul ni aku tak tipu...
sambil korg tgh online tu korg leh dpt duit..
daripada korg selalu biar laptop or pc korg on je smpai YM korg idle..
baik korg dftr nih...gerenti dpt duit..
aku dh try dh dpt dkt USD5...US dollar tau bkn ringgit malaysia..
so darpd kprg membazir elektrik buka laptop je memanjang baik smbil biarkan laptop tu on sambil on benda alah ni k> http://www.surfjunky.com/?r=lily27pisces

...all the best
try jgn tak try

Tuesday, 26 May 2009

NAK CARI DUIT LEBIH??DUIT TAK PERNAH CUKUP?

Tuesday, 19 May 2009

understand this..

called me kekampunga or ketinggalan zaman but i still love to hear all those rock kapak song walaupun melodi nya tak sehebat mana tapi kekuatan lagu-lagu tu ada pada lirik nya. lagu sekarang nih makin bagus dgn lagu dan lirik yang sedap namun kadang-kadang lirik nya tak mendalam atau tajuk nya tak menarik langsung. ape yang aku nk kongsi kan ni adalah lirik lagu yang sangat best. just enjoy. nk lagi best g dapatkan lagu nya n nyanyi ikut lirik ni k.


Bencinta - Faizal Tahir



Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

"ARTIS" pada pandangan kamu...

Aku membaca 1 blog yang di syorkan oleh adek aku.
dia suruh aku add blod tuh daro blog dia..so aku pun start membaca blog tu...setakat ni aku blom kenal pasti lagi siapa pemilik blog itu dan penulis nya. tapi bnyak cerita tentang artis yang terkenal sama ada di malaysia mahupun di indonesia. tapi majoriti cerita negatif dari positif. selain tu cerita artis kawen artis cerai. and macam2 yang berkaitan dgn artis tuh..yang aku pelik tu ape yang best sangat mengejar glamor dan publisiti.aku tak salah kan artis. pada aku artis yang sebenar2 nya tak pernah harap kan balasan ape-ape. mereka ni benar2 melakukan kerja yang berkualiti macam noryn aziz. brp bnyak sgt kontroversi yang melanda dia??
realitinya dunia hiburan di negara kite nih dh ketandusan publisiti utk diberikan. klu seseorang artis tu kurang kontroversi mulalah ade cerita yang bukan2 mcm rozita che wan konon nya bakal kawen dgn datuk or org yang ade gelaran dan jawatan. mmg lah peminat nk tau artis tu nk kawen ke bercinta ke nk tunang ke tapi takperlu lah tahu lebih mendalam siapa. memang la artis tuh public figure and dikatakan hak masyarakat. takkan siapa dia patut kawen and bercinta pun masyarakat nk tentukan. and ni lagi satu hal klu dh kata artis nih public figure tunjuk la contoh2 yang bertauladan pada peminat tu. klu dh buat salah mengaku je lah. tak payah nk cover2 buat cerita nih lah cerita tulah. tu sebenarnya nk tutup malu lah tu. kan senang terus terang n minta maaf so orang pun tak menyampah contoh macam nabil. memang lah di adgn irma hasmi tu bukan muhrim and dia mengaku dia terpeluk and dia dah pun minta maaf. bukan nya macam pelakon OLYNN and pengacara yang lahir dari rancangan RAJA LAWAK JOHAN klu setakat nk cover peluk tak rapat lah ape lah baik tak payah. memang sah-sah gmbar dah tunjuk. ape2 pu gambar takkan tipu and gambar juga boleh membawa seribu sejuta makna. tapi kalau dh depan mata betul2 nampak mereka bercumbu-cumbuan ape kes tu. kite sedar manusia tak sempurna dan melakukan kesalahan dan kesilapan tapi kalau dah lakukan kesilapan dan kesalahan tapi tak nk terima teguran orang tu lagi melampau. yang penting bagi mereka yang teringin atau baru berjinak2 nk jejak kan kaki ke dunia penuh glamor nih intai2 lah balek. sebab bile kite dh terkenal orang yang berdendam dgn kite pun mulalah nk ambil kesempatan. baik dan buruk nya terpulang kepada individu itu sendiri. aku cume meluahkan pendapat and pandangan aku. sebab makin lama makin aku meluat baca newspaper balik2 cerita yang konsep sama macam ni je. artis kawen artis cerai artis gaduh artis ni artis tu. cerita yang artis buka restoren ke buka bisnes ke dh kurang. mungkin juga ni salah satu sebab kenapa lebih ramai peminat muzik di malaysia dah beralih minat kepada lagu2 indonesia bukan setakat muzik mereka bagus tapi ape yang dipaparkan kepada kite tidak sekerap ape yang sedang dilakukan di MALAYSIA ini. masalah ini bukan boleh selesai dgn 1 pihak sahaja seharusnya semua pihak yang berkait secara sengaja tak sengaja, direct or indirect denagn dunia hiburan harus tampil dengan formula-formula yang dapat membangun kan semula dunia hiburan tanah air kite. seperti mana yang berlaku kepada cunia perfileman kite yang nmpaknya semakin meningkat naik. tetapi penghasilan filem masih tidak mecukupi untuk bertanding dengan filem2 antarabangsa yang bnak ditayangkan di sini berbanding filem tempatan yang hanya menayangkan 1 filem baru dlm masa 1 minggu. sedangkan ada lagi 5 6 lagi pilihan filem inggeris atau antarabangsa yang ditayangkan dalam minggu yang sama.
ni kire post palong panjang yang aku pernah create. tapi ni lah realiti dan kenyataan yang kite tempuhi. mungkin ini hanya pendapat dari pihak aku. apa kata anda suara kan pendapat anda. till next post..

*+mmuuahhss+*
xoxoxoxoxoxoxo

Tuesday, 5 May 2009

beshnya!!!!!!!ntah feeling sgt dgn lagu ni....

Seventeen - Selalu Mengalah


jelaskan padaku isi hatimu

seberapa besar kau yakin padaku

untuk tetap bisa bertahan denganku

menjaga cinta ini


pertengkaran yang terjadi

seperti semua salahku


reff:

mengapa selalu aku yang mengalah

tak pernah kah kau berpikir

sedikit tentang hatiku


mengapa ku yang harus selalu mengalah

pantaskah hatiku

masih bisa bersamamu



Lirik lagu Seventeen - Selalu Mengalah ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Seventeen - Selalu Mengalah.

Monday, 4 May 2009

ATTENTION TO ALL STUDENT UITM SEGAMAT!!!


HOUSEMATES DIPERLUKAN!!

o Maximum 2 orang (wanita sahaja)

o Keselamatan terjamin

o Berdekatan dgn Bandar Segamat

o Kemudahan internet, petisejuk, dapur gas dan tv.

o 15 minit perjalanan ke UiTM

o RM 70 seorang ( tidak termasuk internet)

No 12 jalan perkasa 1, taman perkasa,

segamat johor.

Hubungi 012-3414786 ( LYN)

p/s: kenderaan sdn bhd



starting holiday.........

Paper final telah lama menutupkan tirai pada 2hb may..
tapi aku masih lagi di Segamat...
tadi surat mohon kelas bawah next sem dh di serahkan..
iklan cari housemate pun dh tampal..
apa yang di harapkan cume...
result akan keluar dengan keputusan yang cemerlang..
i'm hoping still to be 3 pointer..
n damn hard to maintain 3.5 okayh....
for adek2 yang ingat kakak hang nih pandai sgt sorry lah..
it takes alot of strategy+hardwork+commitment+initiative okayh..
n FGS aku ade bnyak tanggungjawab...