Monday, 22 December 2008

Welcome to the 20 company...

21/12/08 genap my sis 20yo...hehe dah tua..(maknanya aku lg tua)
my sis yang tgh baju putih
so i made a plan untuk celebrate bday dia
unfortunately yang lain tak dpt dtg..
so its 3 of us
from left> atie, nnis (bday gurl) n me.

we start by going to jusco tebrau on 11 o'clock dah arrive
bli tiket tgk histeria on 1pm n cicakman2 on 3.30 pm.
after buying tickets nnis choose the place to eat.
she choose nandos. n i surprised her by buying 3 different slice of cakes from secret recipe.
n ask the nandos people to arrange the cake n lite up the candle.
n they also sing bday song to her.
so here the pict.

touc up in the toilet


the birtdaycake-candle-blowing session
suap menyuap session also


the first movie = histeria in the theatre1
2nd movie = cicakman2 in theatre 2




lastly we went to the pc fair in PERSADA to buy
1 = ext hdd
2 = anti virus
3 = new pendrive

thats all
waiting for invitation to hang out with
shaleen,sop n efa

Histeria New Trailer

Sunday, 21 December 2008

Cicakman 2 - Planet Hitam

Sunday, 14 December 2008

pict from the reunion...

Pendaftaran ex student kat SMSJ kluang...


dinner at nite in Prime city hotel kluang on 13.12
more pict can get in the SMSJ 1978 batch blog
http://smsjohorkluang.blogspot.com/




the above pict is my luvly mama n ayah..mmuaahh

bawah= pict breakfast pg td kat hotel tu






sesiapa yang amek tau hal ehwal sesam will know that he is the member of the bar council
n he is my father classmate...hehehe

more pict dari dinner reunion ayah




voila....pict kesan dari loitering in klcc










a week of travelling,,,






last week i went to kl...ikut ayah cari gali terjah all kawan2 dia utk kempen reunion after 30 years....
dgn agenda yang sama unuk anta erfan ke aunty yus becoz aunty yus n uncle bwk hakim n erfan g holiday to laos n vietnam....
so during ikut ayah g jmpe kawan2 dia best sgt sbb dgr kwn2 dia cerita pasal ayah...
n 2nd day in kl..ayah dropped both of us in klcc...jln2 at that time erfan blom bertolak ke laos lagi..
so terhasil nya gamba2 taken bile bosan kat ats tuh..

kerja+holidays+RA30Y..

Lama tak update blog..been very busy..
firstly in order to achieve my mission utk tidak minta any money dari mama or ayah..
i need to work...so to complete that aku kerja lah uruskan manpower business nih...
take over mama place lah since mama asyik ke sg petani jer...(sibuk uruakan kilang uncle norsyam)



actually i just arrive home safely around 4pm td from kluang...
bercuti sambil tolong ayah punya reunion..its nice to see all ayah's friend and hear all the stories pasal ayah..
btw mama n ayah dtg dari skolah yang sama..mama 2 years junior ayah..
so last nite during the reunion dinner where aku nnis n atie bertindak sebagai "registration gurl" dapat saksikan ayah's punye confession...
he thank his hurdle teacher yang dtg mlm td cikgu syed hussin...
he said that if it weren't because of him he won't meet my mom..hehe
n ayah dgn romantik nya announce mama @sameha mohd said @ DAYAK (nickname kat skola)
people in smsj recognise her as dayak..
reunion ayah semalam macam a future expectation of me...mungkin in 30 years time aku punye reunion mesti macam ayah n kawan2 dia... well let see all the picts.

Sunday, 7 December 2008

meng UPDATE yang MALAS....

heheh dah berapa hari nih tak update... bz lorhhh..
gue kerja..cari uang lebih..
kerja ape???
jual org hahaha
30 dirham 30 dirham..40 dirham 40 dirham...50 dirham...
50dirham 1... 50 dirham 2..... 50 dirham 3
ana jual pada saudagar minyak unta...
heheh manpower supply lah...selama ni mama yang uruskan under vest distinction..
tp commision company gue yang dapat...
nak tau ape nama company???
ESL trade n services....
aku skg nih merangkap....pelajar,nydp,usahawan, kakak, anak, cucu...
banyak lg yang aku nak jd contohnya..
graduan MBA, graduan pHd, pensyarah (klu boleh), pakar motivasi, CEO hehe(cita2 mesti tinggi) n mcm2 lah yang dlm kpala otak aku..
n i'm working on it...
korg jgn ingat aku kat u aku blaja jer...mmg lah aku study tp aku bnyak tggjwb lain lg..
as my mom say.."to be succesful u have to be a multitasker" so now i'm doing alot of things at 1 time with the strong support of family n closest friends...
love u all mmmmmmuaaaaaaaaaaaahhhhhhhxxx.
till next post ...

Friday, 28 November 2008

Nilai sebuah persahabatan

video

Love has no limit..
Cinta itu tidak mengenal rupa, bentuk dan siapa dirinya..
nilai sebuah persahabatan adalah juga cinta yang tak ternilai...

Dedicated to all friends from
SIGS 1999-2003,
PLKN 01/04 KEM PASIR PANJANG PORT DICKSON,
KPMM 05-07
and
UITM SEGAMAT JOHOR 2008-2010.

Monday, 24 November 2008

Trailer Filem Selamat Pagi Cinta

JOM TENGOK WAYANG!!!!!!

sedap sgt ker cite nih?? nak kena tgk nih...
kerana ada sh.amani n fazura lah aku g tgk..
tak lupa jugak pierre..
wayang siapa kalau bukan wayang kita..
klu kite sendiri tak sokong filem melayu sampai bile pun filem melayu tak kan berkembang..
jd mai pakat ramai2 g tgk filem nih..

AKAN DATANG..
27hb november..
<<<<<>>>>

Majlis kahwin yang jaaaaaaaauuuuuuuuuhhhhh...

Last saturday i'm invited to k.nine (housemate atie) punye wedding..
sebagai wakil mama yang telah ke sungai petani so i went with atie..
we went dgn keta tunang k.amy (also housemate atie) with k.amy n k.ila (housemate atie)..
the journey took about 2 hours..bertolak kul 2 kul 4 baru sampai...
dtg amek gmbar salam2 n makan pun tak sampai 1 jam..
around 4.45 ktorg dah gerak nak balek...
tp otw balek ujan plak..jd perjalanan tak selancar masa dtg..
sampai umah around 7.15...
plan konon nya nak tgk the best, sweet, lovong cite dibatalkan lah..
so nih jer picture dari kenduri kawen k.nine....

Thursday, 20 November 2008

Not just them...

Well..not just the three of them that i had mentioned that i missed...but...yang kat bwh nih sume...
kengkawan tlg lah add ym n bca blog aku eh...







miss u all
mmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaccccccccccchhhhhhhhhxxxxx!!!!